torsdag 18 juli 2019

Detta händer i Augusti hos Borlänge Centrala fiskevårdsområde

Augusti är fyllt av aktiviteter i Borlänge Centrala fiskevårdsområde. Månade börjar med kräftfiske för fiskerättsinnehavare den 9 augusti till den 11 augusti Samma helg är det kval till VM för feederfiskare i Bysjön. ett bottenmete med särskilda redskap för att locka fisken att nappa.
Den 16 Augusti är det dags för Borlänge Kommuns kräftfiskare, fisket kräver ett särskilt fiskekort som köps via Borlänge Kommun.30 ,Augusti är det dags igen för fiskerättsägare att fånga kräftor  fram till den 1 September. Under månaden fortsätter vi också med Put and Take fisket i Båtstasjön där vi håller oss till den mindre fisken med ett större antal ett tag till.
Under kräftfisket vill vi att du som fiskar använder fisk fångad i området ett önskemål som finns reglerat i lag då fisk och kräftsmitta skulle förstöra mycket för er som fiskar.
På bilden ser du olika typer av feeder och vill du veta mer om den typen av fiske passa då på att åka till baksidan av Bysjön under tävlingen som startar klockan 11.00 bägge dagarna. Ryktet säger att Borlänge SFK säljer korv på plats den dagen.

1 kommentar:

  1. Hej! Vi hann inte med att köpa kräftkortet och undrar om man kan få chans att köpa ett till nästa omgång? Vi har frskerätt på gården och är främst för barnens del.
    Kontakta mig gärna på 0702221288
    Mvh Linda

    SvaraRadera