onsdag 26 augusti 2020

Nappar mörten, är det toppen


Det jag menar med rubriken är att om du får mört  i olika storlekar är det en indikator på att ditt fiskevatten inte är så försurat att mörten försvunnit. Hos oss finns mört i alla vatten vad vi vet.
Sen är det ett försvar för mig när mina fiskekompisar retas vid fiske i olika Put and Take vatten. Igår när jag provade i Båtstasjön fick jag 4 mört ingen annan fisk nappade för mig.

Mitt höstfiske är annars fiske efter Gädda och Abborre och dem nappar just nu ganska bra i Bysjön och i älvravinen nedanför Gammelgården. Tänk på att fisken inte ska ätas så ofta utan att du gör ett uppehåll mellan måltiderna. Om du metar med betesfisk är chansen att få napp stor och betesfisken fångar du lättast med en degbit eller en maggot på ett metspö med liten krok under flötet. Självklart kan du också fiska rovfisk med olika drag och söker du efter Gös har vi planterat in dem i vattnet söder om SSAB bron. Tänker du fiska mer än 5 dagar i år är det värt att ha ett årskort annars finns ett fiskekort för 12 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar