onsdag 10 april 2019

Fiska hos oss utan båtköp.(repris från 2014)

I svensk fiskepress pratar man bara om fiske från båt och att det behövs en grundinvestering på nästan 100 000 för att man ska få chansen till en skaplig fisk.
Vii Borlänge Centrala fiskevårdsområde tror att det finns möjligheter att fånga fisk utan den investeringen. I vår blogg har vi redovisat ett antal lättillgängliga platser för fiske från land. Texten skrevs in juni 2014 och vi skriver om 10 olika platser dit du kan ta dig med bil.


T.ex. från den 23 juni 2014 i bloggen.

På baksidan av Bysjön i närheten av fågeltornen vid Vassjön har fiskevårdsområdet anlagt en brygga för alla som har svårt att komma åt ett bra fiske från rullstol.
Bryggan har byggts på mark som lånats ut av Bergvik Skog AB och den ligger i kanten av ett område som är känt för sin population av hackspett. Den nya bryggan är 6 meter bred den sitter pålad i sjöbottnen. Vid bryggan finns ett stockbord. Fisket här är vitfisk, abborre och gädda.
Du kan läsa mer om bryggan på annan plats här i bloggen.

Resterande platser hittar du om du letar i arkivet på bloggen, du hittar juni 2014 där det är 15 poster  alla andra månader har färre inlägg.

Lycka till med fisket nu när det snart är tillåtet att fiska i Bysjön .( 1 maj).Fiskekort kan du köpa via internet eller hos din lokala redskapshandlare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar