måndag 25 maj 2020

Information från Borlänge centrala fiskevårdsområde

Om du letar information från Borlänge Centrala Fiskevårdsområde så arbetar vi med att sprida information om vårt fiskevårdande arbete på fyra olika platser. Stämman som ska vara på våren genererar ett protokoll som finns tillgängligt via stadshuset i Borlänge. (i år är stämman försenad)
Vidare har vi den här sidan där du kan läsa om området, den texten hamnar också på vår Facebook sida och ibland ser informationen lite olika ut på respektive plats. Har du köpt fiskekort via iFiske gör vi då och då grupputskick till dig som angett en aktuell e-postadress vid köpet. Du måste själv bevaka att e-posten inte hamnar i fel brevlåda hos dig. I e-posten skriver vi om aktuella händelser som berör dig som köpt fiskekort och på övriga platser kommer informationen oftast lite senare.

Just nu pågår några aktiviteter från områdets sida, då och då sätter vi in fisk i Båtstasjön, vidare ska vi göra en större kompensations utsättning av fångstfärdig fisk i kraftverksdammen vid Gammelgården. Vi jobbar också vidare med att skapa ett Gös fiske söder om SSAB ett projekt där fler fiskevårdsområden ha samma ide. Vi har avtalat med fiskeklubbarna i Borlänge om arbeten för att förbättra tillgängligheten och nu har väl pandemin hindrat utförandet tillfälligt men vi hoppas på ett genomförande i närtid. Vi har ställt ut några soptunnor där det är populärt att fiska och om dem är fulla kan du väl ta med dig soporna hem så att vi slipper nedskräpning i naturen, och fiskrens i skogen drar bara till sig oönskade matgäster som du säkert redan vet.
Välkommen att fiska hos oss 12 timmars kortet kostar 50:- och årskortet kostar 250:-gäller i alla våra vatten utom i Länsan som är utarrenderat.
Styrelsen för Borlänge Centrala Fiskevårdsområde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar