onsdag 22 maj 2019

Så här ser vårt fiskekort ut.


Det finns tre typer av fiskekort som allmänheten kan köpa för fiske i Borlänge Centrala fiskevårdsområde ett fiskekort för 12 timmars fiske ett årskort och ett där fiskerättsägaren Borlänge kommun i samarbete med fiskevårdsområdet säljer kräftfiskekort för ett dygn i höst.
Fiskevårdsområdets bärande ide är ett stadsnära fiske med möjlighet att cykla till ditt fiskevatten. Det finns såklart vatten längre bort fån city och här är det mer naturnära fiske. Reglerna för fiske i vårt område finns att hämta där du köper fiskekort.


I den delen av området som finns norr om Forshuvuds kraftstation har vi älven med tillrinnande vatten från både bäckar och sjöar. I den delen av området gör vi inga egna kompensations utsättningar av fångstfärdig fisk, men under åren har fisk från olika odlingar fyllt på med flera arter som regnbåge och röding mm. Bysjön är den största sjön och här finns fiskar som abborre gädda vitfisk och rymlingar från fiskodlingar i norr,  i Båtstasjön finns samma utbud av fisk men regnbågen är inplanterad av oss.
Mellan kraftstationerna i älven  kompensationsutsätter vi öring 1 gång om året, reglerna är ju att man bara får ta upp 3 ädla fiskar per dag, för att fisket ska räcka längre för dig som fiskar. Jag tror att det bästa fiskevatten området är i kraftverksdammen mellan Bullerforsen och Domnarvets kraftstation. Men här är fisket en utmaning, hittar du rätt metod blir det en ordentlig belöning för den som fiskar.
Söder om SSAB gäller även Runnkortet  för fiske i Dalälven, Runnkortet gäller inte i övriga vatten i vårt område.
Här jobbar vi tillsamman med Runn Södra, Runn Norra och Vika fiskevårdsområde med målet att få ett bra Gösfiske. Vi har alla arbetet med det ett antal år och nu tror vi att ansträngningarna gett resultat. Om vi som sportfiskare tillsammans är rädd om den resursen och rapporterar till respektive fiskevårdsområdes bevakning när vi ser sånt som inte får ske har vi en rolig tid framöver när det gäller ytterligare arter att fiska.
PS:
Kräftfisket för allmänheten administreras helt av Borlänge Kommun fiskekorten säljs under hösten innan fisket och här på vår informationssida kommer mer information när vi vet detaljerna.
Välkommen och tack för att ni hjälper oss i att vårda fisket i området.DS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar